Raptalent Mac Miller uit de Verenigde Staten kondigt concert in België aan

Tomorrowland 2015 film/documentaire is uitgebracht!
september 22, 2015
carnaval-in-la-roche-en-ardenne-belgische-a(p-event,15363)(c-0)
Carnaval komt eraan!
november 11, 2015

Raptalent Mac Miller uit de Verenigde Staten kondigt concert in België aan

mac-miller-4

Op 4 mei 2016 treedt Mac Miller op in Ancienne Belgique in Brussel. Deze rapper is al jaren een gevestigde naam in de gigantische rap en hiphop scene in de Verenigde Staten. Maar wie is hij nou precies? Ontdek het in dit kort biografische-artikel.

Mac Miller werd op 19 januari 1992 geboren onder de naam Malcolm James McCormick, in Pittsburgh (dezelfde stad waar Wiz Khalifa is geboren). Beide ouders van Mac Miller hebben weinig te maken met rap, sterker nog, ze hebben er beide helemaal niks mee. Zijn moeder heet Karen Meyers, een fotograaf terwijl zijn vader een Architect is die Mark McCormick heet. Miller zelfs ging naar Winchester Thurston School en Taylor Allderdice High School. Het was deze laatst genoemde school waar Miller besloot zich te gaanr ichten op rap. Hij verteld zelf in diverse interviews dat hij vroeger helemaal gek was van sport, maar dat rond zijn veertiende levensjaar volledig veranderde toen hij besloot te gaan rappen. Miller liet alle andere dingen in zijn leven, feestjes, sport en school direct vallen. Hij heeft letterlijk alles op zeer jonge leeftijd al opgegeven om de rapper te kunnen worden die hij is, wat zijn verhaal zeer bijzonder maakt.

Zoals al eerder gezegd begon Mac Miller met rappen toen hij veertien jaar oud was. Zijn orginele intentie en aspiratie was om een zanger te worden. In 2007 toen Mac Miller vijftien jaar oud was kwam zijn eerste mixtape uit onder de naam But My Mackin ain’t easy. Hij was toen ook een lid van de rap-formatie The Ill Spoken. Na deze mixtape heeft hij nog twee andere mixtapes uitgebracht, en door deze mixtapes kreeg hij een contract bij Rostrum Records. Twee jaar later in 2007, toen Mac Miller 17 was, won hij de Rhyme Calisthenics rap competitie in de Shadow Lounge.

De echte kick-off van zijn succes kwam door de release van zijn mixtape K.I.D.S. Hier heeft hij opeenvolgend een tour aan vast geplakt, The Incredibly Dope Tour, die leidde tot uitverkochte concertzalen op elke locatie van deze tour. Aaneensluitend won Miller twee awards bij de Pittsburgh Hiphop awards in 2010. Hoewel dit allemaal bijzondere prestaties zijn, is dit pas het begin van zijn succes verhaal. In 2011 kwam de grootste mixtape van Mac Miller uit, met de passende naam Best day ever. Een aantal tracks van deze mixtape zijn zeer populair geworden, zoals “Donald trump” die nu meer dan 100 miljoen keer bekeken is op Youtube. Op 5 juli 2011 kondigde Mac Miller zijn eerste album aan: Blue Side park. Dit album debuteerde in november 2011, en stond op nummer 1 in de Bilboard top 200. Sindsdien heeft Mac Miller meerdere successen geboekt met samenwerkingen zoals Wiz Khalifa, Lil Wayne en Tyler the Creator.  In totaal heeft hij 10 mixtapes en twee albums uitgebracht, maar er valt nog veel meer te wachten van deze rapper!

Michel Huygens
18 jaar, festival-liefhebber en blogger van de leukste feestjes in België

2 Comments

  1. janse@gmail.com' Janse zegt:

    Hier ben ik sowieso bij! eindelijk!

  2. strikjeveter@gmail.com' Strikjeveter zegt:

    zo inderdaad zeg eindelijk, is echt 2 jaar geleden ofzo dat hij er voor het laatst was. In antwerpen was dat volgens mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *