Carnaval komt eraan!

mac-miller-4
Raptalent Mac Miller uit de Verenigde Staten kondigt concert in België aan
oktober 21, 2015
wao-2
We are open: de leukste bands in een indoor festival
november 19, 2015

Carnaval komt eraan!

carnaval-in-la-roche-en-ardenne-belgische-a(p-event,15363)(c-0)

Officieel wordt carnaval in België gevierd van 14 februari tot en met 17 februari. De vraag is natuurlijk: waar moet je naar toe, en waar is het het leukst? Bekijk dit handige overzicht van alle leuke plekken van carnaval voor 2015!

Binche

De regel ‘we bewaren de beste voor het laatste’ is deze keer niet het geval. Het carnavalsfeest dat zich in Binche plaatsvind is zo uniek en bijzonder dat het twaalf jaar geleden in 2003 werd benoemd door de UNESCO. In dit geval is het carnavalsfeest in Binche dus officieel een “Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid”. De UNESCO is een globale organisatie die bekend staat om haar wereldwijde lijst met werelderfgoed. Het is dus zeker niet niks dat het carnavalsfeest van Binche op deze prestigieuze lijst is gezet. Carnaval in Binche is een traditioneel volksfeest, met zeer bekende kostuums – zeker eentje voor op de agenda dus!

Malmedy

Het stadje Malmedy wordt tijdens carnaval omgetoverd tot Cwarmê, wat de bijnaam van de stad wordt gedurende de carnavals periode van 14 tot en met 17 februari. Grote optochten met carnavalswagens, kostuums en gemaskerde figuren zijn allemaal deel van het feest in Cwarmê. De locals zijn zelfs zo enthouisiast over het carnavalsfeest dat je ze ruim twee of drie dagen van te voren al verkleed over straat ziet gaan. De echte fanatiekelingen die beginnen carnaval al op 12 of 13 februari, als jij onder deze categorie valt is het zeker een aanrader om op een van deze datums Cwarmê

Stavelot

Ben jij ook altijd teleurgesteld als het alweer voorbij is? Dat je weer een compleet nieuw jaar moet wachten voordat je weer mag gaan carnavallen? Dan is carnaval in Stavelot de perfecte oplossing. Hier wordt namelijk carnaval pas van 14 tot en met 16 maar gevierd. In plaats van een heel jaar, hoef je nu dus nog maar een maandje te wachten (en daarna wel een jaar helaas).

Heb jij al een planning voor carnaval? Laat het hieronder in de reacties weten!

Michel Huygens
18 jaar, festival-liefhebber en blogger van de leukste feestjes in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *