Pandafest 2015, wat kun je verwachten?

wao-2
We are open: de leukste bands in een indoor festival
november 19, 2015
blue_wave_of_water
Nieuwsitem: gratis water op festivals in België
november 29, 2015

Pandafest 2015, wat kun je verwachten?

6236830_orig

Het in 2013 opgerichte festival Pandafest komt in December met de derde nieuwe editie. Voor een kaartje van 20 euro is het absoluut geen duur feestje, maar wat kun je nou precies verwachten?

Tijdens dit festival komen verschillende bands uit subgenres van rock optreden. Zoals bijvoorbeeld alternatieve rock. Ook Metal en al haar verschillende subgenres is aanwezig op dit bijzondere festival.

La Muerte

Deze Belgische rockband is een van de grootste alternatieve rockbands uit ons land. In 1983 werd deze welbefaamde groep bij elkaar gebracht in Brussel, waar ze een jaar later hun eerste EP uitbrachten; the surrealist mystery. Hoewel ze tot en met 1994 nog veel meer LP’s en EP’s uitgebracht, zoals Peepshow (1986) en Death Race 2000 (1989) stopte de band in 1994. Het was een van de weinige Belgische bands die in het buitenland lovende recensies ontving van onder andere het magazine MNE en BBC Radio. Bijna 20 (!) jaar later is La Muerte weer op gaan treden, en staat dus als headliner op Pandafest 2015!

The vintage caravan

Deze rockband uit Alftanes in Ijsland is in 2007 gevormd door Oskar Logi Asgustsson en Gudjon Reynisson. Na de release van hun eerste album sloot de bassist Alexander Orn Numason ook aan, waardoor de band compleet was. Op dit moment heeft deze welbekende band drie verschillende studio albums op hun naam staan, en zijn ze inmiddels al heel de wereld rondgeweest voor hun excentrieke optredens. Hoewel hun genre niet echt te specificeren is, kunnen we het noemen als een mengelmoes van alternatieve, psychedelische en progressieve rock.

Aborted

Deze Belgische death metal band heeft een grotere knipperlicht relatie dan de gemiddelde reality-tv ster. Deze band heeft in de loop der tijd 28 verschillende bandleden gehad, en de eigenlijk enige constante factor van deze band is Sven, de lead singer. In de onderstaande afbeelding valt nog eens goed te zien hoe het verloop van deze band is gegaan in de verleden jaren. Hoewel Aborted niet consistent is in haar bandleden, zijn ze dat wel in de energie sound die ze al jaren leveren. De combinatie van gruwelijke solo’s en krachtige vocals is altijd welkom, en zij zullen dit op Pandafest 2015 ook zeker niet achterwege laten.

 

1d0b59b64a166e1d88e3f77a3f3b6c0d

Spoil Engine

Last but not least, Spoil Engine komt ook het podium afbreken op Pandafest 2015. Deze Vlaamse metalband is een mengelmoes, met een Nederlandse zanger en drummer, terwijl de gitaren door onze Belgische landgenoten bezet zijn. Ze hebben tot nu toe drie verschillende albums uitgebracht onder drie verschillende labels. Skinnerbox v.07 was het eerste album dat in 2007 uitgebracht werd, deze is toendertijds opgevolgd in 2009 door het album Antimatter. Het meeste recente album van deze band dateert uit 2012, en is bekend onder de naam The Art of Imperfection.

De werkelijke line-up van Pandafest 2015 is nog uitgebreider dan dat, check de officiële website van het festival voor meer informatie. Ga jij naar het festival, of ben je er door dit artikel geïnteresseerd in geraakt? Laat het hieronder in de reacties weten.

Michel Huygens
18 jaar, festival-liefhebber en blogger van de leukste feestjes in België

1 Comment

  1. ingrid@gmail.com' Ingrid zegt:

    Dat verhaal van Aborted is echt een beetje belachelijk inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *