Nieuwsitem: gratis water op festivals in België

6236830_orig
Pandafest 2015, wat kun je verwachten?
november 28, 2015
festival
Zo ga je goedkoop naar een festival
maart 25, 2016

Nieuwsitem: gratis water op festivals in België

blue_wave_of_water

Vooralsnog verdienen festivals flink aan hun bezoekers als ze wat water willen drinken, gelukkig komt er een initiatief voor een alternatief.

Flesjes water gaan voor drie euro over de toonbank, zijn vaak van minimaal formaat en de dop wordt er frequent afgehaald zodat je het niet kan bewaren. Hoog tijd voor verandering dus, dacht Özlem Özen. Onze bovenburen hebben hier al eerder aan gedacht en veranderingen voor doorgevoerd. De gemeente Amsterdam kondigde al aan dat ze alleen nog vergunning voor festivals zouden verlenen op voorwaarde dat er verplicht gratis kraanwater aangeboden werd. Vooral in de zomer kan het zeer gevaarlijk zijn om alleen betaald water aan te bieden op festivals, zo wordt de kans op uitdroging bij festival bezoekers verhoogt, zeker als er alcohol of drugs in het spel zit.

Tot op heden bieden alleen een aantal festivals gratis kraanwater op eigen initiatief aan, zoals Rock Werchter waar bezoekers gratis hun eigen flesje kunnen vullen. Daarom kwam initiatiefnemer Özlem Özen van de Parti Socialiste met een een nieuw wetsvoorstel, dat te vergelijken is met het wetsvoorstel dat eerder geïntroduceerd werd in Amsterdam. Hij voegt hier aan toe dat het niet alleen gezond is voor de bezoekers, maar ook nog eens goede reclame is voor de organisaties en bijdraagt aan een sociaal betrokken imago. Ten slotte wordt het afval flink verminderd. De gigantische hoeveelheden plastic bekertjes en flesjes die worden geconsumeerd wordt dus flink gereduceerd, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de verbetering van het milieu.

 

Michel Huygens
18 jaar, festival-liefhebber en blogger van de leukste feestjes in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *